Rajzolj 3D-s labirintust! – Draw a 3D maze!

Nézzétek meg a videót! | Watch the video!

Az axonometria a téri ábrázolás “belépő szintje”, ezért mindenki számára fontos, hogy ismerje. Ez a labirintus-feladat kiváló gyakorlási lehetőséget nyújt felsősök és gimnazisták számára. (Ügyes negyedikesekkel is kipróbálhatjuk!)

Oblique drawing is an important skill in spatial visualization. Drawing 3D mazes is an engaging way to practice oblique drawing with middle- or high schoolers. (Smart 4th graders can do it, too!)

A kockás papírra rajzolt labirintus ötletét Garamvölgyi Béla kollégámtól láttam.
A Moholy-Nagy Vizuális Modulok Környezetkultúra kutatásában kipróbáltam 9. osztályban, majd abból okulva, a tanulságokat beépítve készítettem ezt a feladatlapot, melyet innen letölthettek magyar nyelven. A diákok könnyed gyakorlás (kisebb kubusok) után egy nehezebb (labirintus) térbe emelési feladatot kapnak, majd a saját labirintusukon dolgozhatnak a saját tempójukban.

Your students will work on figures from easy to difficult. They will be guided through a set of 3D cube drawings and an easy maze-drawing while practicing three values. After that they can create their own 3D maze at their own pace. This is an updated version of a previous lesson with my 9th graders.

Nézzük a munka menetét lépésről lépésre: | Let’s see a step-by-step guide:

A letölthető csomagban találtok egy 2 oldalas feladatlapot nyomtatásra ill. számítógépes megtekintésre is optimalizálva, megoldókulcsot és a fenti, fényképes kalauzt a feladatmegoldáshoz.
Erősen ajánlom, hogy tartsatok egy rövid kis bevezetőt az axonometriáról, mielőtt kiosztjátok a feladatlapot. Figyelmetekbe ajánlom a téri ábrázolásos leckémet is!

In this no-prep download you will get:
– a student handout (optimized for printing/projecting)
– an answer key
– blank graph paper for further drawing (for early finishers)
– a step-by-step guide
It is recommended that students have some introductory guided instruction on the basics of oblique projection before using the handouts.

The worksheet is available in English at Tpt!

Hírdetés

4 hozzászólás Új írása

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s