Térhajlítás – A place to bend the space

English below >>>

Az Amag! nemzetközi gyerekmagazin kért fel, hogy készítsek nekik egy olyan kreatív, téri, játékos feladatot, melyet A4-es papír felhasználásával lehet játszani. Az Amag! 2012 óta jelentet meg havonta egy-egy feladatot, melyeket gyerekekkel foglalkozó építészek találnak ki. Íme az én kreálmányom:

Nézd meg a videót! A téri játék során meghajlíthatod azt a teret a környezetedben, amelyiket csak szeretnéd – és használhatod valami egész másra, mint amire eddig.

Szükséged lesz A4-es lapra, telefonra vagy fényképezőgépre, nyomtatóra és sniccerre.

Először is fotózd le azt a teret, amelyet fel szeretnél használni. Majd nyomtasd ki a fotót A4-es lapra (kétoldalasan). Vágd a nyomatodat 5 részre és karcold meg kétszer ívesen mindegyik darabot. Hajtsd be a papírdarabokat az ívek mentén. Az egyik papírkuckód már kész is van! Végezd el ugyanezt a műveletet a többi papírdarabbal is. Ha kész vagy, rendezd el a kuckókat úgy, ahogy szeretnéd. Kialakíthatsz egy farmot, csillagvizsgálót, fészkeket egy fán, stb…

Jó játékot kívánok!

Amag! is an international architecture magazine for children. Since 2012 they invite architects to create spatial games for the magazine. All of the projects can be made from A4 size (letter size) paper. Here’s what I created for them:

Watch the video! In this game you can bend any space you like in your surroundings and use it for another funcion you used it before!

You will need A4 size paper, a phone or camera, printer and a cutter knife.

First, you will capture the space you will want to use. Then print the image of the space (double sided). Cut the A4 print into 5 pieces and scratch every pieces along two arches. Fold along the scratched arches – and one of your paper shelters is ready! Do the same to the other pieces. Now you can arrange your little paper constructions as you like, they can be a farm, an observatory or nests on a tree, etc…

Have a nice time playing!

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s