A Térkommandó újabb közösségi tere – A brand new community space

Ilyen volt – ilyen lett, semmi photoshop:

A korábban, kísérleti céllal készített ezüstbarlang tér kiszolgált minket, úgyhogy miután kalandosan megjárta a Deák17 Galéria kiállítóterét is, megérett a cserére.

Sándor Zsófival és Balogh Emesével alapkoncepciónk a következő volt: mivel a 4. emeleti másik tér formavilága a kocka és a négyzet, ennek a kuckónak legyen az alapformája a gömb és az íves formák – legyen más az új tér arculata!

Színhasználat tekintetében a domináns padlóburkolat adott volt, a narancsszín pedig már a másik térben is bejött, így ház meleg színpaletta mellett döntöttünk: sütőtökszínnel, vörössel, bordóval, barnával.

Egy kis timelapse a festésről, köszi Bán Andris!

Gondolkoztunk a kemény felületek okozta akusztikai problémán, és az alacsony belmagasság miatti nyomott térhatáson. Ezt a két problémát úgy oldottuk meg, hogy mennyezeti textil függesztékekkel még alacsonyabbra és kuckósabbra vettük a teret. A textilek, szőnyegek és a puffok elnyelik a hangokat, mérsékelik a kongó, kopogó felületek által okozott visszaverődést.

Az a tapasztalatunk, hogy az intenzív használat miatt rendkívül strapabíró bútorokra van szükségünk. A kockás tér elég jól sikerült ilyen szempontból is (bár a szőnyegeket cserélni kellett azóta – két szürke Hampen szőnyeg á 7990 Ft, hopp!) , de a gömbölyded bútorzatot ezúttal nem mi készítettünk, hanem egy kész termékre esett a választásunk: a kötélszerű anyagból horgolt puffra.

Kezdésnek két szőnyeget és öt puffot sikerült beszerezni az internetről vadászva. Megtanultam azt is, hogy apróhirdetős oldalakról kiváló minőségű termékeket lehet töredék áron beszerezni, ezt most jól ki is használtam – mondjuk sokat kellett futkosni, de megérte. Karácsony előtt (pár hete) lett kész a tér, de a működést figyelve ennél több ülőhelyre van szükség, úgyhogy vadászok tovább ikeás Adum kerek szőnyegre és bármilyen meleg árnyalatú kötött puffra, írjatok emailt, ha láttok valahol!

A festésben Zsófi, Emese, és épp ráérő diákok mellett MOME tanár szakos hallgatók segítettek, pikk-pakk megvoltunk, köszi Nóri, Anna, Andris! Drága Margit pedig takarított utánunk, ezt is köszönöm, mint mindig.

Hálásan köszönöm az iskola nevében is az adakozó szülőknek, öregdiákoknak, jóakaróknak az anyagi segítséget!!!

Íme ilyen lett:

Innen és ennyiért szereztük be a szükséges dolgokat:

02 költség
Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s