Maradj otthon, építs otthon(t)!

Április 25-ére, szombatra “városépítő” családi napot terveztünk − az ArchiKidsBudapest_Városálmodók című eseménysorozat keretében −, a járványügyi helyzet miatt jelenleg sajnos zárva tartó Kassák Múzeumba.

Az ArchiKids a londoni Open City által kezdeményezett és évről-évre számos európai városban nagy sikerrel megrendezett, a városi terekkel, az épített környezettel foglalkozó családi fesztivál, amelyet a Kortárs Építészeti Központ építészek, urbanisták, képzőművészek, dizájnerek és múzeumpedagógusok bevonásával, Budapesten is szeretne meghonosítani. Közös célunk az, hogy játékos, interaktív formában ismertessük meg a jövő generációit a várossal, ezzel a folyamatosan fejlődő, eleven rendszerrel és lehetőséget teremtsünk arra, hogy a gyerekek a bennük élő építésszel ismerkedjenek.

A kreatív játékról, az alkotás öröméről azonban mostani korlátozások ellenére sem kell lemondanotok. A városi sétákra, térképes kincskereső játékokra és a közös bunkerépítésre a fesztivál új, októberi időpontjáig sajnos, várni kell, de otthon is lehet építkezni! 

Az Amag! és az Arch for Kids ötlete nyomán azt mutatom most meg nektek egy videóban, hogyan építhetitek fel ügyesen hajtogatott, színes papírlapokból saját kisvárosotokat otthon, a karantén idején. Kattintsatok ide!

Az építkezésben az egész család részt vehet!

Az elkészült terepasztalt, a papírlakókkal vagy legófigurákkal és kisautókkal benépesített városkátokat fotózzátok le, és küldjétek el a kassakmuzeum@pim.hu címre!

A beküldők meglepetés ajándékra is számíthatnak!

Update:

Köszönjük szépen a fotókat, melyeket küldtetek! Fantasztikusan kreatív alkotások, gratulálunk mindenkinek és köszönjük, hogy megosztottátok velünk! Íme egy kis válogatás:

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s